Kundcase Hudoteket

Hudotekets lagrings-kapacitet ökade med 90 %

Effektiviserad lagerlayout höjde lagringskapaciteten med 90%

Hudoteket är ett Jönköpingsbaserat hudvårds- och kosmetikföretag. Företaget har gjort en enorm tillväxtresa sedan starten 1972. Förutom att Hudoteket idag erbjuder sina kunder ett modernt dagsspa på 600 kvadratmeter i centrala Jönköping, säljer de också sina produkter via sin e-handel. Även lagerlokalen är placerad i centrala Jönköping.

I samband med Hudotekets tillväxt erbjöd företaget sina kunder möjlighet att köpa produkterna online. Företagets e-handel växte kraftigt från slutet av 1990-talet fram till nu och Hudoteket stod därför inför flera utmaningar i sin logistikverksamhet.

Ny lagerlayout och processimplementering

Hudotekets lagerlokal hade inte tillräcklig lagringsyta för den alltmer växande verksamheten. Plock- och packprocessen fungerade inte friktionsfritt och företaget hade problem att leverera ut den volym som krävs vid högvolymperioder såsom Black Friday. Hudoteket kämpade även med en ökande andel felplock, vilket både ökade kostnaderna för returer och gjorde att tilliten hos kunderna riskerade att minska.

Zimply Solved kartlade Hudotekets logistik och löste företagets problem genom att designa upp en ny lagerlayout som tillät fler lagringspunkter. Detta ökade lagringskapaciteten med 90 %. Den nya lagerlayouten är flexibel så att kapaciteten kan ökas ytterligare när företaget växer.

Plock- och packprocessen, som tidigare varit en flaskhals, förändrades genom att Zimply implementerade en ny process som ökade effektiviteten i packmomentet med 80 %. Denna processimplementering löste också problemet med den ökande andelen felplock, vilket reducerade kostnader för Hudoteket.

Josefin Karlsson

Josefin Karlsson

Projektledare, Zimply Solved

”Detta var ett superroligt projekt med ett familjeföretag som drivs med fokus på både helheten och detaljerna. Ingenting i den nya layouten eller processen lämnades åt slumpen, och Hudoteket var så positiva och nyfikna på de ganska stora förändringar vi gjorde tillsammans. De omsatte teorin i verklighet rekordsnabbt och fick fantastiska resultat – grymt kul!”

Utgångsläge

  • Hudoteket hade snart vuxit ur sin lagerlokal och behövde mer lagringsyta.

  • Hudoteket hade en icke optimerad plock- och packprocess.
  • Hudoteket hade problem vid högvolymdagar såsom Black Friday.
  • Hudoteket hade en ökande andel felplock.

Zimplys lösning

Zimply Solved gjorde ändringar i lagerlayouten som möjliggjorde ytterligare lagerhyllor. Detta ökade lagringskapaciteten med 90%.

Zimply Solved hjälpte Hudoteket att se över plock- och packprocessen som tidigare varit en flaskhals. En ny process implementerades, vilken ökade effektiviteten i packmomentet med 80%. 

Den nya layouten är flexibel, vilket innebär att lagringskapaciteten kan ökas ytterligare när företaget växer.

Den nya plockprocessen minskade även antalet felplock.

Vill du öka din lagringskapacitet?

  • Hudoteket Zimply Solved Hudoteket Zimply Solved
  • Hudoteket Zimply Solved Hudoteket Zimply Solved

Häng med oss

Zimply Solved