Åhléns

Vilka är Åhléns? 

Åhléns är ett familjeföretag som grundades 1899 i Insjön och har idag 57 varuhus runt om i Sverige, samt en e-handel. Varuhuset erbjuder en mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Hos Åhléns hittar du allt från mode och skönhet till inredning och underhållning. Företaget omsätter 4,8 miljarder, har runt 3000 anställda i Sverige och tar emot cirka 80 miljoner besökare per år. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Hur såg samarbetet ut mellan Åhléns och oss på Zimply? 

Zimply Solved var delaktiga i en workshop där vi gav input till Åhléns nya automationslager och kom med förslag på hur designen kunde se ut för att uppnå högsta effektivitet. Vi gav även rekommendationer för hur projektet med automationslagret skulle organiseras och belyste aspekter som vi ansåg var viktiga att tänka på när det gällde deras business case. 

Vi kom även med rekommendationer för teknik och layout, och saker de skulle tänka på för att få en så effektiv drift som möjligt framåt. Vi såg också över systemlandskap och funktionalitet för deras system och kom med förbättringsförslag.

Här läser du mer om Åhléns.