Hudoteket

Hudoteket är ett Jönköpingsbaserat hudvårds- och kosmetikföretag som har funnits sedan 1972 - och som har vuxit något enormt sedan starten. De har växt från att vara en liten salong på 47 kvadratmeter - till att idag erbjuda kunderna ett modernt dagspa på hela 600 kvadratmeter - utspritt på fyra våningar - i centrala Jönköping.  

I samband med företagets tillväxt bestämde de att även erbjuda kunderna möjligheten att sälja skönhet på nätet - något de var först med i Sverige. Hudotekets webshop startades i slutet på 90-talet och näthandeln har växt kraftigt. Sin e-handelslogistik har de i centrala Jönköping. 

När vi på Zimply började jobba tillsammans med Hudoteket stod de inför flera utmaningar inom sin logistikverksamhet: 

  • Hade snart vuxit ur sin lagerlokal och behövde mer lagringsyta.
  • Icke optimerad plock- och packprocess.
  • Problem vid högvolymdagar såsom Black Friday.
  • Ökande andel felplock.

Vad vi då gjorde var ändringar i lagerlayouten som möjliggjorde ytterligare lagerhyllor - och detta ökade lagringkapaciteten med hela 90%. Den nya layouten är också flexibel så att kapaciteten kan ökas ytterligare när företaget växer. 

Vi hjälpte även Hudoteket att se över deras plock- och packprocess som tidigare varit en flaskhals. En ny process implementerades som ökade packmomentet med 80%. Den nya plockprocessen minskade även antalet felplock. 

Här kan du läsa mer om Hudoteket.