Kid Interiør

Vilka är Kid Interiør?

Kid Interiør är Norges ledande textil- och interiörkedja med över 140 butiker i vårt grannland. De erbjuder diverse olika produkter såsom gardiner, sängkläder, dekoration och hushållsartiklar. De har en total omsättning på cirka 1,5 miljarder norska kronor.

Hur såg samarbetet ut mellan Kid och oss på Zimply?

Tillsammans med Kid gjorde vi på Zimply Solved en stor genomlysning av deras logistik och supply chain i Norge. Vi gjorde en processkartläggning för hela deras verksamhet - lagret, inköp och supply chain. 

Vi analyserade hur de arbetade och därefter gav vi rekommendationer på vilka förändringar de kunde genomföra för att effektivisera verksamheten. Fokus låg också på att ge dem ett stöd för att värdera om automatisering och AutoStore var rätta lösningen för att effektivisera Kids verksamhet. Vi tog fram ett business case som innehöll de ekonomiska fördelarna med AutoStore, men också andra aspekter där verksamheten i stort skulle underlättas med automatisering. Vi deltog även i en presentation inför Kids styrelse för att denna skulle kunna fatta ett beslut huruvida Kid skulle göra investeringen eller inte. Företaget valde att gå vidare och göra investeringen.

I detta samarbete gjorde vi även rekommendationer angående deras systemlandskap och vad de borde tänka på framåt för att utveckla sin systemmiljö. Vi gav dem konkreta rekommendationer för hur de skulle klara av tillväxten i företaget.

Läs mer om Kid Interiør här.