SEO - Sökmotoroptimering

Få bättre synlighet med hjälp av sökmotoroptimering 

SEO, eller sökmotoroptimering som det heter på svenska, är en typ av digital marknadsföring som fokuserar på att ge företag ökad synlighet i sökmotorers organiska resultat.

Till SEO hör både de kreativa och tekniska komponenterna som behövs för att förbättra placeringar, öka medvetenhet och driva trafik i sökmotorer. Det finns tusentals olika faktorer som avgör vilken placering en webbplats får i Google och andra sökmotorer – allt ifrån att strukturer på hemsidan och innehållet som finns till hur andra webbplatser länkar till hemsidan.

Varför ska du jobba med sökmotoroptimering?

Det finns väldigt många anledningar till att verksamheter borde jobba med just sökmotoroptimering. I den digitala världen vi lever i idag är det livsnödvändigt för företag att synas på olika digitala plattformar. Bara i Sverige görs det över 55 miljoner sökningar på Google varje dag (!). Den siffran ökar ständigt och sökmotorer är den primära källan som de flesta använder för att navigera på nätet – oavsett om de letar efter information, tjänster eller produkter. Visste du exempelvis att 70% av köpprocessen redan är klar när en kund tar kontakt med en säljare?

Hur ska kunderna välja just din verksamhet om de inte hittar den? Med hjälp av SEO kan ditt företag få ökad synlighet i sökmotorers organiska resultat.

✔️ SEO är en kostnadseffektiv lösning för att locka kunder till din hemsida. Du kan nå den potentiella kunden i exakt samma ögonblick som denne är intresserad av produkten eller tjänsten.

✔️ Dina resultat som du uppnår med SEO är också väldigt mätbara. Du kan, relativt enkelt, mäta direkt och indirekt avkastning av ditt SEO-arbete.

✔️ Mycket av all marknadsföring som vi ser idag går ut på att söka upp din målgrupp och förse dem med budskap som du vill att de ska vara mottagliga för – oavsett om de är intresserade eller inte. Sökoptimering fungerar precis tvärtom – där är det målgruppen som letar upp dig på sina villkor.

✔️ Effektiv SEO kan hjälpa dig att få spridning av ditt innehåll, stärka ditt varumärke och skapa trygghet och förtroende bland dina kunder.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi på Zimply är övertygade om att sökmotoroptimering är ett fantastiskt sätt att marknadsföra dina tjänster och produkter på online. Vi är också medvetna om att olika kunder har olika behov - och vi är flexibla att anpassa oss efter just din önskan.

Behöver du en sökordsanalys som revideras allt eftersom? Teknisk analys och genomgång av webbplatsens onpage-optimering? Länkstrategi? Eller vet du inte riktigt vad det är du behöver hjälp med, men du vet att du behöver synas i sökmotorerna?  

Kontakta oss! 

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att få bättre synlighet med hjälp av sökmotoroptimering.